top of page

VERTROUWENSPERSOON

Een prettige en veilige werkomgeving creëren voor alle werknemers is best een uitdaging tegenwoordig. Een externe vertrouwenspersoon kan hierbij helpen. Zowel bij het opvangen van medewerkers die last hebben van ongewenst gedrag als bij de preventie. Als gecertificeerd vertrouwenspersoon ben ik specifiek opgeleid voor deze taken en werk ik volgens de gedragscode van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen.

visnetten saskia maljers

OPVANG EN BEGELEIDING

De bekendste functie van een vertrouwenspersoon is het opvangen van medewerkers die te maken hebben met grensoverschrijdend gedrag. Hiervoor is het belangrijk dat de vertrouwenspersoon bekend is binnen de organisatie en bereikbaar is.

VOORLICHTING

Medewerkers preventief voorlichten over (on)gewenste omgangsvormen helpt om binnen uw organisatie voor een veilige werkplek te zorgen. Daarnaast kunnen leidinggevenden getraind worden om grensoverschrijdend gedrag te herkennen, te voorkomen en, indien nodig, op de juiste manier te reageren.

ADVIES

Als Arbeids en Organisatie Psycholoog kan ik de organisatie van advies voorzien aangaande het beleid op het gebied van PSA (psychosociale arbeidsbelasting). Gekoppeld aan de functie van vertrouwenspersoon resulteert dit in een (jaar)verslag en aanbevelingen op basis van de actuele situatie binnen de organisatie.

NEEM GERUST CONTACT OP

Ik bied bovenstaande diensten zowel als pakket of als losse onderdelen aan. Vraag hier vrijblijvend een offerte of informatiegesprek aan.

bottom of page